Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Løftereimer og bagasjestropper

Det meste av tilbehøret er laget av syntetisk fiber (vanligvis polyester), da disse materialene ikke forringes, men har lang holdbarhet. De lages i forskjellige farger. I tillegg brukes metallprodukter – kjeder, wire og wirenett-stropper. Begge deler kann utstyres med beskyttelsesdekke. Etter bruk, finnes det to grupper: for løfting av tung last (inkludert kjøretøy) og for feste av disse.

https://www.youtube.com/watch?v=1xQmJH_LLjY

Feltslynge (eller endeløse runde slynger) brukes til løfting. Dette er lukkede ringer for å feste til en stolpe, en krok eller til selve gjenstanden. Foruten diameter og tverrseksjon, skiller de seg ut for sin strekkstyrke, som avgjør tillatt last. En annen type slynge har hull eller kroker. For eksempel brukes begge typer som transportstropper ved berging av skadede kjøretøy. Produktene lages av syntetiske materialer og lages i forskjellige farger med spesielle beskyttelsesdekker. Den andre gruppen omfatter stropper for å feste lasten – de er ofte utstyrt med skraller. Disse enkle, men pålitelige mekanismene tillater manuell stramming av festene. Slikt tilbehør brukes ofte på duken på trailere og små lastebiler. Et annet bruksområde for stroppene er for å feste bagasje i personbiler. Dette tilbehøret har runde eller rektangulære tverrseksjoner. De lages ofte av elastiske materialer for riktig stramming. Den vanligste typen er elastisk tau med kroker (også kalt bungee-tau). Dette hjelper med å feste diverse gjenstander i bagasje- eller lasterommet, da gulvet har spesielle forankringspunkter.

Tips til valg av produkt

Alle produktene er forskjellige i form, lengde, strekkstyrke, tykkelse og en hel rekke tilleggselementer. Derfor bør ditt valg baseres på dimensjoner og vekt på gjenstandene du vil bruke produktene til. Husk at syntetiske slynger og stropper tar mindre plass enn de av metall. De er lettere og motstandsdyktig mot korrosjon.

Artikkelen er skrevet av denna onlinebutik Reservedeler24.co.no