Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Spill hos bookmakerne med best odds

Sport og spill hører like godt sammen som brødskive og brunost. Slik er det i hvert fall for svært mange nordmenn. Enten det er oddstipping, poker, eller andre pengespill, liker nordmenn å konkurrere om pengepremier. Når det gjelder oddstipping, skal vi se nærmere på noen viktige punkter som det er lurt å ha i bakhodet.

Forskjellige profittmarginer hos bookmakerne

Bookmakere operer med ulik margin på forskjellige ligaer og markeder. Dette kan sammenlignes med husets fordel hos casinoer. Enkelt forklart kan du tenke deg at for hver hundrelapp som satses, betales et visst beløp tilbake til spillerne, basert på alle utfallene, mens det gjenstående beløpet er bookmakernes profittmargin.

Ofte kalles dette en tilbakebetalingsprosent. Hvis en bookmaker har en tilbakebetalingsprosent på for eksempel 85 % på et marked, betyr det at for hver hundrelapp som satses på utfallene, får du 85 kr tilbake. Jo lavere margin bookmakeren har, jo høyere blir tilbakebetalingsbeløpet.

Se for deg at du har en tenniskamp der spillerne vurderes helt likt, altså oddsen settes 50/50 på de to utøverne. En bookmaker med lav tilbakebetalingsprosent tilbyr kanskje 1.85 i odds på både spiller A og spiller B. Hvis du spiller hos en bookmaker med bedre odds, kan du derimot få høyere odds på begge spillerne. Kanskje tilbyr noen 1.92 i odds på begge spillerne, mens andre tilbyr så mye som 1.95 i odds på begge utfallene.

Slike forskjeller kan gjøre store utfall på hvordan tipperesultatene dine går på lang sikt. Det lønner seg alltid å sjekke at du spiller hos en bookmaker som tilbyr bedre odds enn hva mange andre gjør.

Mange gode norske alternativ

Heldigvis finnes det mange muligheter for norske oddsspillere. Det statlige spillmonopolet på Hamar, altså Norsk Tipping, er kjent for å tilby svært lave odds sammenlignet med andre oddssider. På internett finnes det en hel haug av bookmakere som ønsker å tilby odds til nordmenn. Noen har svært god odds, men har vist seg som lugubre sider man ikke kan stole på. For når du har vunnet, skal du tross alt føle deg trygg på at du kan få utbetalt gevinsten.

En av bookmakerne som kombinerer svært god odds med sikre utbetalinger, og som har vist seg å være pålitelig, er Eliteserien. Denne skandinaviske bookmakeren er svært populære blant norske spillere, og mange kjenner dem nok fra TV-reklamer og annonser på nett. De har også hatt mange profilert norske idrettsstjerner som ambassadører.

Vurder hva du er ute etter – og budsjetter deretter

Ikke alle spillere ser etter det samme. Noen spiller mest for å ha litt ekstra spenning mens de ser sport på TV-en, mens andre ønsker å gå litt mer seriøst til verks. Det som er viktig er å tenke over hva du ønsker å oppnå med spillingen din.

Sett deretter av et budsjett som du skal forholde deg til. På den måten unngår du at du overskrider noen av de fastsatte grensene dine. Og hvis du taper, går det ikke ut over den daglige økonomien din, men kun spillbudsjettet du allerede har satt av.