Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Hva er kryptovaluta og hvordan kan du investere i det?

Du har nok hørt litt av vært om kryptovaluta gjennom tiden. Det blir stadig mer populært, og får mer oppmerksomhet i media. Mange er fasinert av den unike teknologien bak kryptovaluta, og har troen på at dette er fremtiden. Dette er også grunnen til at så mange velger å investere i det. Men hva er egentlig kryptovaluta, og hvordan kan du investere i det?

Kryptovaluta- kort fortalt

Det å forklare kryptovaluta kort er ikke så lett. Det er nemlig et komplekst fenomen som krever et stykke tid å forstå seg på. Det finnes tusenvis av ulike kryptovaluta, som alle har sine særpreg. Likevel er det noen ting som er likt for dem alle, og som er hele grunnen til at det ble oppfunnet til å starte med. Kryptovaluta er desentraliserte valuta. Det betyr at de ikke er under kontroll av en sentralbank. I motsetning til fiat valuta så blir disse kun regulert av tilbud og etterspørsel, verdien av kryptovaluta er med andre ord det vi er villig til å betale for den.

Ettersom det ikke er knyttet til en sentralbank blir det isteden brukt en rekke koder og datamaskiner til å verifisere transaksjoner. Blockchain teknologien er der for å sikre at det ikke blir jukset med penger, og at alle transaksjoner som blir gjennomført, også blir dokumentert. Dette skjer i et slags offentlig boksystem. Til tross for at dette er tilgjengelig for alle, så er du anonym når du handler med kryptovaluta. Dette er noe av det som nettopp gjør kryptovaluta så unikt og populært, og grunnen til at mange tror på dette som fremtidens betalingsmetode. Kryptovaluta er kjent for å svinge stort i verdi, ettersom prisen ikke blir regulert av en institusjon. Man forutser blant annet at Bitcoin vil gjøre et stort fall i 2022. Dette er per dags dato verdens mest verdifulle og mest populære kryptovaluta.

Slik investerer du

Det er mange som interesserer seg for kryptovaluta, og som også ønsker å investere i det. For å gjøre dette er det viktig at man har god kunnskap om hva kryptovaluta faktisk er, og om risikoen det innebærer å kjøpe det. Enhver investering krever mye kunnskap, og du kan lære mye om kryptoinvestering på nett, blant annet gjennom e24s kryptopodkast.

Når du føler du vet alt du behøver å vite, kan du begynne å undersøke ulike kryptobørser. Det er her du kan kjøpe og selge kryptovaluta. Her er det viktig å lete etter en trygg side med lave gebyrer og verktøy som hjelper deg å analysere. For å kunne handle krypto trenger du også en wallet der du kan oppbevare kryptoen din. Siden kryptovaluta er desentraliserte, kan du ikke oppbevare den på en vanlig bankkonto, slik som med annen investering.

Når alt dette er på plass så er du klar for å investere. Du kan finne frem til de ulike kryptovalutaene på kryptobørsen, og kjøpe de du ønsker. Ettersom du trolig vil oppleve svært svingende verdier, er det viktig å holde et øye med hvordan kryptovalutaen gjør det, og ikke minst å være tålmodig.