Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Porsgrund Porselænsfabrik

Porsgrund Porselænsfabrik

Etablert:
Firmatype AS
Gratis frakt?
Kontaktinfo God
Kategori Hus og hjem


Gå til butikk

Betalt oppføring

Porsgrund Porselænsfabrik er en av Norges mest velrenommerte produsenter av glass og servise. Vi kan nå tilby affiliates inntil 14% provisjon på våre fine og ettertraktede produkter.

Mer om Porsgrund Porselænsfabrik:

Porsgrunds Porselænsfabrik ble etablert i 1885. Gjennom alle årene som har gått siden har de vært kjent for et sterkt fokus på design, håndverk og kvalitet. Porsgrunds Porselænsfabrik forvalter og formidler en betydelig historie og høyt verdsatt kulturarv, men de satser samtidig på kontinuerlig utvikling og ny design for å møte framtidens behov.

Det er fremfor alt to menn som har æren for at landets eneste porselensfabrikk ble grunnlagt i Porsgrunn i 1885. Johan Jeremiassen var mannen med idéen og med tro og vilje til å satse sin betydelige formue på tiltaket. Carl Maria Bauer var teknikeren og porselensspesialisten, som med hele sin solide faglige innsikt ledet fabrikkens oppbygning og planla produksjonen gjennom de første avgjørende årene. Første brenning ble gjennomført 10. februar 1887.

Vi i Porsgrunds Porselænsfabrik er stolte av å forvalte og formidle en betydelig historie og høyt verdsatt kulturarv. I våre produkter kan man se over hundre års stilhistorie spille seg ut gjennom mange kjente norske kunstnere og designere som har vært engasjert av fabrikken.
I over 125 år har vi lagt vekt på å lage designmessig sterke kvalitetsprodukter i det fineste porselen. Vi opplever nå at flere og flere av servisene våre blir historiske gjenstander eller arvegods med stor affeksjonsverdi.
Porsgrunds Porselænsfabrik AS eies i dag fortsatt av Atle Brynestad, og er en del av konsernet 3 Norske AS. Det betyr at fabrikken er i familie med blant andre Hadeland Glassverk AS, Norgesglasset og Christiania Glasmagasin.

Ting du kanskje ikke vet om Porsgrunds Porselænsfabrik AS

▪ Porsgrunds Porselænsfabrik laget i gamledager isolasjonskopper som står på gamle strømstolper den dag i dag.
▪ Porsgrunds Porselænsfabrik laget hanske- og kondomformer i porselen, og produserte lampeskjermer.
▪ Porsgrunds Porselænsfabriks produksjonsarbeidere bruker fremdeles noen av ordene som de tyske porselensarbeiderne brukte da de bygde opp fabrikken. For eksempel Peau; en liten pause eller Hankesmiths; en liten dekorlinje på hank.
▪ Porsgrunds Porselænsfabriks Stråmønster blir fremdeles håndmalt på fabrikken i Porsgrunn. Du kan se malerens signatur under hver enkelt servisedel.
▪ Porsgrunds Porselænsfabrik har et patentert porselens-spor for hoppbakker i sommersesongen. Disse porselenssporene ligger i 100 hoppbakker verden over fra Holmenkollen til Nagano. Noe å tenke på under neste kaffeslaberas.

Gå til butikk

Gi din vurdering av denne nettbutikken:

1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner6 stjerner (Foreløping ingen stemmer, vær den første!)
Loading...