Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Fordeler med utebelysning i hjemmet

Har du vurdert å skaffe deg litt utebelysning i hjemmet ditt, men er usikker på om det er noe vits? Det er faktisk flere gode fordeler med å installere litt utebelysning ved boligen din. Her i Norge er store deler av året mørklagt, det er mørkt når vi står opp og mørkt når vi kommer hjem fra jobb. Er vi heldige, og bor langt nok sør i landet, kan vi kanskje gå ut litt i lunsjpausen for å suge til oss de få solstrålene vi kan få i løpet av dagen - hvis det i det hele tatt er sol.

For lys er viktig for oss. Det ser ikke bare pent ut, men vi mennesker trenger lys rundt oss for å føle at ting ser pent ut, for å føle oss trygge og for at vi skal føle oss vel. Og dette gjelder ikke kun innendørs. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke fordeler det er ved å installere utelamper i hjemmet ditt.

Utebelysning ser pent ut

Først og fremst må vi jo nevne at utelamper kan være veldig pene, og det kan pynte opp en hver bolig og fasade. Det finnes flere gode merker for utelys her i landet, og du kan derfor finne noen flotte lamper du kan ha ute, som for eksempel Norlys utelamper. Hva med å sette opp noen flotte stolper langs inngangspartiet for å ønske deg og dine gjester velkomne? Eller hva med å sette opp noen utelamper på terrassen eller ditt utendørs sitteområde for å gjøre sommerkveldene lenger og gjøre det mer innbydende å sitte utendørs, også når det er blitt mørkt?

Føl deg trygg med utelamper

Mange av oss foretrekker også å installere utelamper for å øke trygghetsfølelsen i mørket. Når det er mørkt ser man lite, og mange kan derfor føle seg utrygge ved uvissheten om hva som befinner seg der ute hvor man ikke kan se noe. Bare se for deg at du kommer hjem på kvelden, det er mørkt ute, du parkerer bilen din og skal gå inn. Når det er helt mørkt kan det føles utrygt og upraktisk. Det kan derfor være både hyggelig og gi en trygghetsfølelse både for deg og dine gjester med litt lys i inngangspartiet. I tillegg kan utelamper bidra til å skremme bort uvelkomne gjester. Det at det står på lys ute, gjør at folk som kommer blir mer synlige, og det kan føre til at noen som har onde hensikter ikke tør å ta sjansen.