Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Få råd til en god ferie

Reise, utflukter, deilig mat – ting vi forbinder med velvære og ferie. Det er dessverre ikke gratis, og kan fort blir dyrt – så hvordan får du råd til ferien du drømmer om?

Unngå stress med et feriebudsjett

Ferie er for mange et frirom hvor drømmer om opplevelser, eventyr og avslapning oppfylles. Har du så råd til ferien du drømmer om?

Hvis du lager et feriebudsjett unngår du unødvendig stress over økonomi og penger. Få hjelp til å sette opp et realistisk feriebudsjett slik at du kan tilbringe ferien med akkurat det du vil.

Kom i gang i god tid med budsjettet

Drømmeferien din er vanskelig å ha råd til hvis du bare begynner å spare opp måneden før.

Et godt budsjett gjør det lettere å ha råd til ferien – på den måten kan du legge litt til side hver måned, og du unngår at uventede utgifter velter hele budsjettet.

Du bør også ha budsjettet i papirform, slik at det er lettere for alle å ha oversikten. Print ut forskjellige skjemaer, og legg de sammen i en mappe. Husk for all del å ha nok printerpatroner til printeren.

Hva er dine viktigste prioriteringer?

Reise, utflukter, shopping og god mat fyller ofte feriebudsjettet. Men du har sjelden råd til alt. Derfor må du og familien prioritere det du vil ha ut av ferien.

Koster det mange penger å komme dit? Må du leie en bil? Skal du spise ute på dyre restauranter, eller spise hjemme i ferieleiligheten?

Sett rammene for ferien sammen med hele familien. Lag om nødvendig en liste over hvilke severdigheter og opplevelser som er viktigst for deg og dere.

Hvor mye koster ferien?

Sjekk prisene for restauranter og aktiviteter i ferieområdet ditt før du bestiller ferien.

Hvis du kjenner til priser og aktiviteter på feriestedet, vil det være lettere å lage et godt feriebudsjett der du ikke ender opp med for mye minus på kredittkortet etter ferien.

Sjekk fjorårets ferieutgifter

Hvor mye koster ferien din – realistisk sett? Det er vanskelig å vite, men nettbanken din kan gi deg en god referanse.

I nettbanken kan du se hvor mye penger du og familien brukte på ferie i fjor.

Hvis du setter et feriebudsjett, kan du derfor spørre deg selv:

  • Hvor mye penger brukte du i fjor?
  • Hva brukte du penger på? (spise på restauranter, aktiviteter, transport og mer)

Usynlige feriekostnader: Husk disse utgiftene

Ferier koster ikke bare på grunn av reiser og utflukter. Det er mange usynlige utgifter som du også bruker penger på i forbindelse med ferien.

De usynlige utgiftene til ferien kan for eksempel være:

  • Parkering og catering på flyplassen
  • Kjøp av koffert, telt, pass eller annet utstyr
  • Reiseforsikring, avbestillingsforsikring etc.
  • Bruk av telefon på ferie
  • Valutaveksling

Feriebudsjettet ditt bør også dekke de usynlige utgiftene – ellers vil ferien kunne ende opp med å bli mye dyrere enn forventet.