Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

3 Ting du bør gjøre før du reiser til Island 

Når man skal reise til et land som Island er det viktig at man setter seg inn i hva man trenger før man drar. For det å reise til Island er noe helt annet enn å dra på ferie til et hvilket som helst annet sted. For med de helt unike forholdene det er på Island, er det også helt unike behov som dukker opp for deg som turist. I Norge ser vi dette i form av at folk prøver å gå på fjelltur uten å ha på seg ordentlige sko og prøver å for eksempel gå Besseggen i jeans. Dette er helt utenkelig for oss nordmenn, men på Island har vi ikke denne kunnskapen. Så les denne artikkelen og unngå å gjøre dumme turist-feil mens du er på tur. 

 

Det er mange ting som er smart å ha med seg når man reiser til Island. Det er nemlig ikke bare det å booke fly fra Norge til Island, finne hotell og alle de andre praktiske tingene som hører med uansett hvor man skal reise. Når man reiser til Island er det også slik at man rett og slett bør finne ut av om det er noen ting man bør kjøpe før man drar.

Slik finner du ut av hva du trenger å kjøpe

Når du reiser til Island er det mange ting som er litt annerledes enn du kanskje hadde sett for deg. En av disse tingene er hva du trenger å ha med deg. Og når det kommer til dette er det én grunn som gjør seg mer gjeldende enn noen annen, nemlig det Islandske været.

 

Været på Island er kjent for å være veldig uforutsigbart og for å endre seg raskt og uten forvarsel. Så det å sjekke værmeldingen før man reiser er ikke noe som kommer til å funke her. Under skal du få noen gode råd:

 

  • Hvis du skal på en guidet tur, be om en pakkeliste
  • Gjør research på hva som er best å ha med seg, og hva du eventuelt kan låne når du er der
  • Les om andres erfaringer
  • Forbered deg på kjappe og uforutsette endringer i været
  • Alltid ha med deg ekstra klær i tilfelle værskifte. På Island kan det komme snø og haggel i juli etter timer med sol den samme dagen.
  • Heller ta med deg for mye enn for lite.