Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Sånn kommer du i gang med å investere

Vi snakker mer om aksjer i dag enn vi har gjort noensinne før, og det er det mange gode grunner til. For særlig i løpet av de siste par årene har interessen økt enormt mye, og dette har ikke bare ført til at vi ser flere og flere nye investorer, men vi ser det også på den måten at investeringer og aksjer har blitt mye mer en del av den daglige samtalen og ikke minst også i media. Hvis du er en som lurer på om det å investere er riktig for deg, er dette et bra sted å starte, så les videre hvis du vil vite hvordan du kommer i gang.

Når man skal begynne med noe nytt, enten det er å investere eller noe helt annet, er det viktig å skaffe seg kunnskap. Men det er lett å falle i en felle der man føler at man må vite alt man trenger før man begynner og derfor aldri kommer i gang. Man trenger nemlig ikke å vite alt, og man kan ikke vite alt – masse kunnskap kommer nemlig når man begynner å investere. Et av de stedene man kan finne bra kunnskap er aksjeskole.com, der du kan finne masse nyttig informasjon som du trenger på veien.

De viktigste elementene

Fordi vi snakker mer om aksjer og investeringer i dag, er det også mye lettere å finne informasjon som er lett å forstå, og tilpasset den generelle befolkningen. Det finnes masse informasjon om aksjer for nybegynnere, og dette er absolutt til din fordel. Men her er noen av de viktigste elementene:

  • Finn den riktige plattformen for deg. Dette er alfa og omega. Se etter sikkerhet, priser, verktøy, hva man kan kjøpe og om det er sosiale forum man kan benytte seg av. Når du har gjort dette, kan du lage en konto og begynne å investere.
  • Bli kjent med deg selv som investor. Her gjelder det blant annet å finne ut av om du har lav eller høy toleranse for risiko, og ikke minst hva du har lyst til å investere i. For selv om det å investere handler om avkastning, så handler det ikke bare om det. Etikk og bærekraft er noe som veier tungt for mange, så finn ut av hvordan du vil flette inn verdiene dine i investeringene dine.
  • Tenk over budsjettet ditt. Her kan du tenke over ikke bare hvor mye du vil investere, men hvordan du vil investere. Det å ha en bred vifte er ofte tryggere enn å legge alle pengene sine ett sted. Å spre risikoen. Likevel burde man aldri investere penger man trenger eller ikke har råd til å tape. For markedet er volatilt, så risikoen er der – selv om man selvsagt går inn med en forventing om det motsatte.
  • Skaff deg kunnskap. Det å skaffe deg kunnskap om markedet, om forskjellige måter å investere på og ikke minst de selskapene du vil investere i er viktig, men ikke bli hengene for lenge her, for det aller viktigste lærer du når du kommer i gang.