Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Skip to content

Slik får du kresne barn til å spise mer protein

Dersom du har barn så er du nok godt kjent med den kresne trassalderen der barnet ditt ikke har lyst til å spise så mye av det du lager. Ofte resulterer dette i at barnets kosthold hovedsakelig består av matvarer som er usunne, som for eksempel kyllingnuggets eller pølser, eller det kan resultere i at barnet spiser de samme tingene om og om igjen.

Barn trenger imidlertid ikke like mye protein som voksne, men det er likevel viktig at barna får i seg nok – samt at det kommer fra sunne og gode kilder. Derfor har vi funnet frem til noen gode tips som kan hjelpe deg med å gi barnet ditt nok protein i hverdagen – på en sunn og effektiv måte som barnet kommer til å elske. 

Proteinrike pannekaker

En enkel måte å «gjemme» protein på er å tilsette proteinpulver i matvarer som ikke vanligvis har så mye protein – som for eksempel å tilsette proteinpulver i pannekakene eller vaflene du lager. Dersom du har lyst til å gjøre det enda enklere for deg selv så kan du også velge å kjøpe en ferdig pannekake- og vaffelmiks fra Bodylab.no som allerede inneholder masse protein som er viktig for barnets kropp mens det vokser. 

Drikk kumelk eller soyamelk

Dersom barnet ditt tåler melk så vil dette være en enkel måte å få i seg protein på i løpet av dagen – spesielt om morgenen ved frokostbordet. Protein til hvert måltid vil gjøre at barnet føler seg mett lengre. Soyamelk vil også være et godt alternativ som en proteinrik melk dersom barnet ditt ikke tåler eller ikke liker vanlig kumelk. Kun 30 ml med kumelk inneholder 1 gram protein, og soya inneholder nesten like mye. 

Inkluder dyrekjøtt i hvert måltid

Dyrekjøtt er en viktig kilde til protein for alle mennesker, og uten nok protein får vi fort mangelsykdommer da vi ikke får i oss nok næringsstoffer. Derfor er det også viktig at barn ikke settes på en vegansk diett. Dersom du selv ikke er glad i å innta produkter fra dyr så kan det imidlertid være gunstig å gå til innkjøp av frittgående økologisk kjøtt – helst fra en lokal gård om du klarer å finne det. Da vil dyrevelferden ivaretas, og du inngår inntak av uønskede hormoner, antibiotika og andre giftstoffer som ofte finnes i masseprodusert kjøtt.

Gode kilder til dyreprotein inkluderer blant annet fiskepinner, laks, egg, kalkun- eller kylling-pålegg, yoghurt og ost. Det er også verdt å nevne at hvit fisk, som for eksempel torsk, alltid er villfanget i naturen. Laks er ofte oppdrettslaks, derfor kan du gjerne se om du finner villfanget laks i ferskvaredisken.